Pimpelmees

De Pimpelmees, ook een hele bekende vogel die veel voorkomt. Ook de pimpelmees kan net als de Koolmees UV licht waarnemen. Met namen het gekleurde petje speelt een rol met het uitzoeken van een mannetje. 

De Pimpelmees leeft vooral in bosrijke gebieden en in tuinen met veel groen. Ze zitten vooral tussen struikgewas, houtwallen en houtsingels. En voelen zich thuis daar waar bomen staan. Je ziet ze ook vaak ondersteboven hangen aan uiteinden van berkentwijgen, en vetbollen of pindasnoeren. Ze zijn niet echt schuw maar niet zo brutaal als de koolmees. Verder is bekend dat ze trucjes kunnen leren om aan voedsel te komen. Zo hebben ze in Engeland geleerd dat de gekleurde aluminiumfolie sluiting van de fles karnemelk en melk aangaf wat er in de fles zat, en doorboorden ze de dop van de karnemelk fles omdat ze hadden ontdekt dat karnemelk heel lekker was.

In de broedtijd eten ze vooral insecten en insecten larven en kunnen ze je fruitbomen schoonhouden ook van bladluis. Verder ook nectar en zaden. En net als de koolmees die met strenge winters ze naar een oud nest vol met insecten gaan doet de Pimpelmees dit ook en overleven daardoor.